RTL sport

  1. De marathon van Boston gaat voor het eerst niet door. Aanvankelijk was de wedstrijd over ruim 42 kilometer uitgesteld van april naar september, maar vanwege de nog steeds aanhoudende problemen wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus ziet de organisatie ook daar vanaf.
  2. Een woordvoerder van het Duitse autoconcern Daimler AG, het moederbedrijf van Mercedes, heeft krachtig ontkend dat er grote veranderingen bij de Formule 1-renstal te verwachten zijn. "Wij zijn niet van plan om ons uit de Formule 1 terug te trekken. Er is geen beslissing genomen, daar is geen reden voor."
  3. De Italiaanse voetbalcompetitie in de Serie A wordt op 20 juni hervat. Dat is besloten na overleg tussen de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora en de voorzitters van de Serie A (Paolo Dal Pino) en Italiaanse voetbalbond (Gabriele Gravina).
  4. Trainer Peter Bosz van de Duitse subtopper Bayer Leverkusen zuchtte eens diep toen hij de vraag kreeg welke spelers voor de uitwedstrijd vrijdag tegen SC Freiburg twijfelachtig zijn. "Dat zijn ze bijna allemaal", antwoordde hij. "En voor onze speelwijze hebben we toch echt spelers nodig die 100 procent fit zijn."
  5. Willem II zal het aflopende contract met Fernando Lewis niet verlengen. De verdediger vertrekt daardoor na drie seizoenen bij de eredivisieclub uit Tilburg. Lewis speelde 64 wedstrijden voor de Tricolores.
  6. In Frankrijk mogen in elk geval tot 21 juni nog geen belangrijke sportevenementen worden gehouden. Dat heeft premier Edouard Philippe gezegd.
  7. Een deel van de Ajax-fans die gewond raakten bij het politie-ingrijpen voor de wedstrijd Ajax-Juventus, vorig jaar april, hebben hun aangiften tegen de politie in de prullenbak zien belanden. Het OM meldt dat "medio april een deel van de zeven aangiften is geseponeerd op verschillende gronden, een aantal vanwege onvoldoende bewijs".
  8. Voetbalbond KNVB en de belangenorganisaties van de eredivisie (ECV) en eerste divisie (CED) hebben donderdag de gespreksronde met alle 34 clubs in het betaald voetbal afgerond. Centraal tijdens de meerdaagse praatsessies deze week in Zeist stond een noodplan voor de toekomst van het Nederlandse profvoetbal, dat in samenwerking met de overheid is opgesteld. Ook andere partijen, waaronder de belangenbehartigers van spelers, trainers, clubs en zaakwaarnemers, mochten meedenken.
  9. De deelnemerslijst voor de virtuele 24 uur van Le Mans stroomt langzaam maar zeker vol met grote namen. Steeds meer (oud-)Formule 1-coureurs en bekende rijders uit andere raceklassen hebben hun deelname aan de race reeds bevestigd.
  10. Het voetbal in de Premier League gaat op 17 juni weer van start. Dat meldt de Britse krant Telegraph. Het gaat om een midweeks programma met twee wedstrijden, Aston Villa - Sheffield United en Manchester City - Arsenal.