RTL sport

  1. Adebayo Akinfenwa promoveerde deze week met zijn club Wycombe Wanderers naar het tweede niveau van Engeland en riep na die promotie dat hij graag met Jürgen Klopp wilde feesten. Die droom lijkt nu werkelijkheid te worden, want Liverpool heeft de spits uitgenodigd voor het kampioensfeest.
  2. Ajax haalt de Ghanese aanvaller Mohammed Kudus naar Amsterdam. De 19-jarige international komt volgens verschillende Deense media over van het Deense FC Nordsjaelland en tekent een 5-jarig contract.
  3. Simon Kjaer blijft bij AC Milan voetballen. De Italiaanse club neemt de 31-jarige Deense verdediger definitief over van Sevilla, dat hem sinds januari al uitleende aan Milan. De eerste helft van het seizoen verhuurde Sevilla Kjaer al aan Atalanta Bergamo.
  4. De voorzitter van Benfica is door de Portugese justitie aangeklaagd voor belastingfraude. Ook de eigenaar van de club, die tevens het stadion beheert, zit vast.
  5. Ajax heeft een akkoord bereikt met Nordsjaelland over de transfer van Mohammed Kudus. De 19-jarige spits vertrekt voor minimaal 9 miljoen euro naar Amsterdam.
  6. Wielrenner Simon Yates mikt tijdens het uitgestelde wielerseizoen vol op de eindzege in de Ronde van Italië. "We gaan hem daar zo goed als mogelijk ondersteunen", vertelt sportdirecteur Matt White van de Australische wielerploeg Mitchelton-Scott.
  7. Marcel Schmelzer mist de start van het nieuwe seizoen met Borussia Dortmund. De linksback moet een knieoperatie ondergaan en is volgens zijn club maanden uitgeschakeld.
  8. Mocht FC Barcelona een deal sluiten met Internazionale over Lautaro Martínez (22), dan zou Luis Suárez de spits met open armen ontvangen.
  9. Is Cristiano Ronaldo nu de rijkste voetballer ter wereld of is het toch Lionel Messi? Het antwoord is; allebei zijn ze het niet. De rijkste speler op dit moment is namelijk de 22-jarige Faiq Bolkiah.