RTL sport

  1. Voetballer Orestis Kiomourtzoglou (21) heeft zijn contract bij Heracles Almelo met twee jaar verlengd. De Duits-Griekse middenvelder staat daardoor nu tot 2023 onder contract bij de Twentse club uit de eredivisie. Hij heeft bovendien een optie voor nog een jaar.
  2. De verbouwing van Circuit Zandvoort heeft deze week een nieuwe mijlpaal bereikt. Circuitdirecteur Robert van Overdijk heeft laten weten dat de asfalteringswerkzaamheden van de nieuwe baan zijn afgerond.
  3. Siem de Jong verlaat Ajax voor het Amerikaanse FC Cincinnati. De aanvallende middenvelder mag transfervrij vertrekken bij de Amsterdamse club.
  4. De blessure aan de linkerknie van Robin Pröpper van Heracles Almelo lijkt mee te vallen. De verdediger onderging een kijkoperatie, waarbij "geen grote problemen" werden ontdekt. "De knie zag er goed uit", verklaarde Pröpper. "Ik ga nu toewerken naar mijn rentree. Hopelijk sta ik snel weer op het veld."
  5. Barry Maguire leek na een dubbele hernia op jonge leeftijd te moeten stoppen met zijn voetbalcarrière, maar het Nederlandse talent herstelde tegen de verwachtingen in volledig. Nu maakt hij furore in Singapore. "Ik dacht even dat mijn carrière erop zat."
  6. Bondscoach Erlingur Richardsson van het Nederlands mannen handbalteam heeft zijn contract verlengd. De nieuwe verbintenis loopt tot en met juni 2022, meldt het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De IJslander is al sinds oktober 2017 coach van het Nederlands herenteam.
  7. Feyenoordtrainer Dick Advocaat kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard niet beschikken over spits Nicolai Jørgensen. De Deense aanvaller heeft last van een blessure aan zijn teen.
  8. Op de tweede dag van de testdagen van de Formule 1 in Barcelona heeft Lewis Hamilton opzien gebaard. Niet zozeer omdat de wereldkampioen in zijn Mercedes met afstand de meest rondjes reed in de ochtendsessie, maar vooral omdat op camera-beelden vanuit de cockpit te zien leek dat Hamilton door zijn stuur naar zich toe trekken en van zich af te duwen de stand van zijn voorwielen kon veranderen. Mogelijk heeft dat een positieve invloed op de snelheid van de auto. Het is wel zeer de vraag of dit technisch foefje binnen de reglementen valt.