rtl nieuws

  1. Nico de Vries had nog drie maanden te leven, zat al in een hospice, had afscheid genomen van zijn naasten en zijn begrafenis geregeld. Maar wat bleek? De diagnose klopte niet. Bij Humberto vertelt hij zijn bizarre verhaal.
  2. Voor het eerst wint een Japanner een belangrijk golftoernooi voor mannen. De 29-jarige Hideki Matsuyama leidde de laatste dag van de Masters, het befaamde golftoernooi op de Augusta National Golf Club in Georgia, en leverde een 'baanbrekende prestatie'. Thuis zal hij onthaald worden als een nationale held.
  3. Vijf priesters en twee nonnen zijn gisteren ontvoerd in Haïti. Twee van hen hebben de Franse nationaliteit. De kidnappers zouden volgens een ouderling van de katholieke kerk 1 miljoen dollar losgeld eisen in ruil voor hun vrijlating.
  4. De vier grote steden doen opnieuw 'een dringend appel' op het kabinet om de terrassen en andere buitenruimten te heropenen. Dat hebben de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht laten weten.
  5. De huizenmarkt blijft records breken. In de laatste drie maanden van vorig jaar zijn er in ons land ruim 50 procent meer nieuwbouwwoningen verkocht. Ook gingen de huizenprijzen opnieuw fors omhoog. In Europa zijn er maar weinig landen waar de prijzen zo hard stijgen als hier.
  6. Reolink maakt betaalbare beveiligingscamera's met veel van de functies die duurdere camera's ook hebben. Bright-tester Rutger Middendorp probeerde de nieuwe Argus 3 Pro, een beveiligingscamera die erg lijkt op de concurrent Arlo Pro 3.
  7. Nomadland is de grote winnaar geworden bij de 74e uitreiking van de BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen. Het drama won vier prijzen waaronder die van beste film en beste regie (Chloé Zhao). Hoofdrolspeelster Frances McDormand werd uitgeroepen tot beste actrice.
  8. Olympique Lyon heeft in de Franse competitie na drie duels zonder overwinning weer eens 3 punten gepakt. De ploeg van aanvoerder Memphis Depay bleef op eigen veld middenmoter Angers met 3-0 de baas.