rtl nieuws

  1. De kosten van het Nederlandse klimaatbeleid liggen een miljard euro per jaar hoger dan de kosten van alleen het Klimaatakkoord. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
  2. Gary Anderson heeft zijn favorietenrol tijdens de Home Tour waargemaakt. Waar eerder Peter Wright, Stephen Bunting en Glen Durrant geen dagzege wisten te pakken, liet Anderson wel prima darts zien.
  3. Desi Bouterse, de president van Suriname, wil een hertelling van de op maandag uitgebrachte stemmen bij de parlementsverkiezingen. De NDP, de partij van Bouterse, verliest in de voorlopige uitslag zwaar.
  4. Bondscoach Ronald Koeman had voordat hij werd getroffen door ernstige hartproblemen al een afspraak met de cardioloog gemaakt. In zekere zin uit voorzorg. "Maar vanwege de coronacrisis werd die uitgesteld", zo verklaarde hij donderdag bij het RTL4-programma Beau. "Nu vraag ik mij af hoeveel mensen nu niet meer leven van wie ook zo'n afspraak is uitgesteld."
  5. De Deense voetbalcompetitie is donderdagavond na een coronapauze van elf weken hervat met een speciale wedstrijd. Voor de eerste keer werd een voetbalduel gespeeld voor een virtueel publiek. Op grote schermen langs het veld konden fans van thuisclub AGF Aarhus hun favorieten in de wedstrijd tegen Randers FC (1-1) via het videoplatform Zoom live aanmoedigen. Een trotse directeur Jacob Nielsen van nummer 3 AGF Aarhus sprak van een historisch digitaal initiatief.
  6. Wat zijn je rechten als werknemer op kantoor in coronatijd? En: kun je weigeren om naar kantoor te gaan? In een live-uitzending bespraken we met experts hoe je veilig kunt werken op kantoor. De zes belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.
  7. Jan van Zanen, tot vandaag burgemeester van de gemeente Utrecht, wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. De VVD'er is zojuist voorgedragen in de gemeente en zal op 1 juli aan de slag gaan in de gemeente.