rtl nieuws

  1. Goedemorgen! Dit speelt vandaag:
  2. De Japanse premier Yoshihide Suga is niet van plan af te zien van de Olympische Spelen in zijn land, nu de druk vanuit de bevolking toeneemt om dat wel te doen. "We gaan er alles aan doen om in deze tijd van de coronapandemie het leven en de gezondheid van de mensen te beschermen én een veilig sportevenement te organiseren", zei hij maandag in het parlement.
  3. Een rijlesleerling in Utrecht had duidelijk zijn of haar dag niet. Een lesauto vloog in de Rivierenwijk uit de bocht, en belandde daarna niet tégen een geparkeerde auto, maar óp. Er raakte niemand gewond.
  4. De bewoners van de ongeveer vijftig ontruimde woningen in de wijk Punter in de gemeente Lelystad die nog niet waren vrijgegeven, mogen naar huis. De brandweer meldt in de nacht van zondag op maandag dat de situatie veilig is. De woningen waren ontruimd vanwege een 'benzine-achtige stof' in het riool.
  5. Langere schooldagen, één-op-één instructies of extra rekenlessen? Vandaag wordt duidelijk hoe scholen de coronasteun mogen besteden. Het gaat om een bedrag van (minimaal) 700 euro per leerling. Goed nieuws natuurlijk. Maar er is ook kritiek, want wie controleert of het geld goed besteed wordt?
  6. 80 procent van de bedrijfsartsen heeft behoefte aan meer informatie over hoe ze moeten omgaan met werknemers met long covid. Verder in dit liveblog: relschoppers Malieveld verschijnen voor de rechter en het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) is opnieuw iets gedaald.
  7. Een tweet waarin Phylicia Rashad (72) ervan werd beschuldigd Bill Cosby (83) in staat te hebben gesteld zijn wangedrag jarenlang voort te zetten, kon zondag op zowel kritiek als bijval rekenen op Twitter. De uitspraak over de actrice die Clair Huxtable speelde in 'The Cosby Show' zorgde voor een flinke discussie.