rtl nieuws

  1. Bij kappers en schoonheidssalons staat de telefoon al dagen roodgloeiend, want vanaf vandaag mogen zij de deuren weer openen. Ook winkels mogen weer klanten ontvangen en rijlessen kunnen weer doorgaan. Verder in dit liveblog: coronaminister Hugo de Jonge verwacht dat heel Nederland begin juli deels geprikt kan zijn.
  2. Voor bijna twee miljoen Nederlanders worden de mogelijkheden om in groepsverband te sporten met ingang van woensdag een stuk groter. De leeftijdsgrens gaat omhoog van 18 naar 27 jaar. Dat betekent dat nu iedereen tot en met 26 jaar in groeps- en teamverband buiten kan gaan sporten, in totaal zo'n 5,3 miljoen inwoners van Nederland.
  3. Wetenschappers hebben drie verschillende lichtgevende haaien ontdekt voor de kust van Nieuw-Zeeland. Een van de soorten kan tot drie meter lang worden en is daarmee het grootste 'glow-in-the-dark'-dier ooit. "Dit laat nog maar eens zien hoe weinig we weten van de diepe oceaan."
  4. Zenuwen had Botic van de Zandschulp niet gevoeld bij zijn eerste optreden op het ABN AMRO World Tennis Tournament. Tegen de Kroaat Borna Coric was hij in een leeg Ahoy in Rotterdam net niet opgewassen, ondanks een goede tweede set (6-4 7-6 (4)). Hij hoopt in de toekomst terug te keren naar Ahoy en dan het liefst wel met publiek.
  5. In de Verenigde Staten zijn zeker dertien mensen omgekomen bij een verkeersongeval. Een persoonsauto met 25 inzittenden botste er op een vrachtwagen. "Dit voertuig was uiteraard niet voor zoveel mensen bedoeld", zegt een politiewoordvoerder.
  6. De Arnhemse ploeg Vitesse heeft gisteren met 2-0 gewonnen van VVV-Venlo en zich daardoor geplaatst voor de finale van de KNVB-beker, volgende maand. De ploeg wist zich in de afgelopen vier jaar twee keer te plaatsen voor de bekerfinale. In 2017 won Vitesse de beker.
  7. Inwoners van Texas hoeven vanaf volgende week geen mondkapjes meer te dragen en alle bedrijven mogen de deuren openen, zónder beperkingen. De gouverneur van de staat heeft besloten dat alle coronamaatregelen worden opgeheven: "Het virus is niet plotseling verdwenen, maar maatregelen zijn niet langer nodig."
  8. Zijn nabestaanden willen de naam zuiveren van de 49-jarige klusjesman Mehmet Kilicsoy, die vorig jaar juli in Beuningen op straat werd neergeschoten. Hij werd voor iemand anders aangezien. "Waar rook is, is vuur gaat niet altijd op", zegt de dochter van Mehmet. "Mijn vader was onschuldig."