rtl nieuws

  1. Het Amerikaanse basketbalicoon Michael Jordan stapt met een eigen team in de populaire autosportklasse Nascar. De 57-jarige Jordan heeft samen met Denny Hamlin, een bevriende coureur, een licentie gekocht voor de Nascar Cup Series. De voormalige superster van Chicago Bulls heeft Bubba Wallace aangetrokken als coureur voor zijn team.
  2. Douaniers moeten veel vaker dan nu een zogeheten VOG overleggen, een verklaring omtrent het gedrag. Zo kan worden gecontroleerd of ze geen misstappen hebben begaan. Dat vindt de VVD.
  3. Wie vanochtend de weg op gaat moet rekening houden met slecht zicht. Er trekken namelijk dichte mistbanken over het land. Lokaal loopt het zicht terug tot minder dan 50 meter en dus is op veel plekken code geel afgegeven.
  4. Altijd verse kruiden in huis hebben, is natuurlijk enorme luxe. Geen gedoe meer met kleine zakjes munt, tijm of basilicum. Je muntthee haal je iedere dag vers uit de tuin. Heerlijk. Wil je zelf ook graag een kruidentuintje? Wij laten je zien hoe! 

  5. Goedemorgen! Dit speelt vandaag:
  6. Een surfer die zijn favoriete surfplank twee jaar geleden verloor op Hawaï, hield al die tijd hoop dat hij de plank op een dag terug zou zien. Maar dat de surfplank twee jaar later en 8000 kilometer verderop plotseling op zou duiken op een afgelegen eiland, had hij niet aan zien komen. "Ik dacht dat het een grap was."
  7. De premie voor een basisverzekering bij zorgverzekeraar DSW stijgt volgend jaar met ruim 6 euro tot 124,50 euro per maand. Een hogere premie is volgens het bedrijf nodig om de stijgende kosten voor de zorg te kunnen blijven dekken.
  8. Voor de kust van het Australische Tasmanië is een race tegen de klok begonnen. Zo'n 270 walvissen zijn daar vast komen te zitten op meerdere zandbanken. Een derde van de walvissen is al overleden en onderzoekers beschrijven de trieste situatie als een 'walvissenkerkhof'.
  9. In Groot-Brittannië moeten kroegen vanaf donderdag om 22.00 uur sluiten. Ook mogen gasten alleen nog maar aan een tafeltje zitten om bediend te worden. De maatregelen moeten de verspreiding van het virus stoppen, maar zijn vooral 'symbolisch'.
  10. Het is eindelijk duidelijk waar honderden olifanten eerder dit jaar in Botswana plotseling aan overleden. Volgens wetenschappers stierven de dieren aan blauwalg. Toch blijven er ook veel vragen onbeantwoord: "Waarom stierven alleen in dit gebied dieren?"