rtl nieuws

  1. Voor de 24ste keer zijn bij een nertsenbedrijf besmettingen geconstateerd met het coronavirus. Het gaat om een nertsenfokker in het Brabantse Ledeacker. Hoe het virus er is gekomen, is onbekend. Voor zover bekend hebben de medewerkers van het familiebedrijf geen klachten. Onderzoekers staan ook bij andere nertsenbedrijven nog voor een raadsel.
  2. Édgar Barreto keert na 13 jaar terug bij NEC. De club uit Nijmegen, uitkomend in de eerste divisie, maakte de komst van de middenvelder uit Paraguay woensdag bekend op zijn 36e verjaardag.
  3. Katherine Legge heeft meerdere botbreuken overgehouden aan een zware crash tijdens een testsessie op het Franse circuit van Paul Ricard. De Britse autocoureur vloog tijdens een collectieve test van de European Le Mans Series hard van de baan.
  4. Aandeelhouders stemmen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering steeds meer tegen voorstellen van de top. Dit voorjaar werd een recordaantal voorstellen verworpen, met name over de salarissen voor bestuurders.
  5. Alles wat Rihanna (32) aanraakt verandert in goud. De Barbadiaanse zangeres heeft al een eigen succesvolle kleding- en cosmeticalijn en nu mag ze ook schoenen aan het geslaagde rijtje toevoegen.
  6. Op de Balkan steken fors meer migranten illegaal de grens over, op weg naar West-Europa. Dat meldt de Europese grenswacht Frontex. Het leidt tot schrijnende situaties. In een vrachtwagen in Noord-Macedonië werden vorige week 211 mensen gevonden, onder wie 63 minderjarigen.
  7. Édgar Barreto viert vandaag zijn 36e verjaardag en dat vond hij een goed moment om zijn handtekening te zetten onder een contract bij N.E.C.
  8. Geen lekke band, geen oververhitte motor maar een onbekend dashboardlampje was de reden dat wegenwacht Remko moest uitrukken. Twee dames op leeftijd hadden de wegenwacht gebeld omdat ze geen idee hadden wat het vierkante lampje onder het stuur betekende.
  9. Na een maandenlange actie is het streefbedrag van 2,1 miljoen euro voor de behandeling van de ernstig zieke baby Jayme opgehaald. "We hebben er geen woorden voor."
  10. Zeep gebruik je om viezigheid schoon te maken. Of dat nu op je handen, kleding of meubels is maakt niet uit. Toch? Fout! Vlekken op je meubels of tapijt kun je namelijk maar beter niet met zeep schoonmaken, omdat de vlek daardoor uiteindelijk alleen maar erger wordt.