GeenStijl

 1. Vanavond gaan we wat DOEN

  Video

  Prachtig feelgood FILMPJE van de collega's van de Utrechtse horeca, die zich nu al maanden voorbeeldig gedragen en Pinkstermaandag 12:00 uur EINDELIJK de terrassen weer open mogen gooien & daarom dit 'heropeningslied' maakten. En dan maar hopen/buffelen of De Zaak te redden is natuurlijk dit desastreuze boekjaar, met al die malle regeltjes en stomme termen als "anderhalvemeter samenleving" en "het nieuwe normaal". 

  De horeca gaat open. Voor restaurants en cafés geldt dat mensen moetenreserveren voor een tafeltje binnen en er moet van tevoren een zogenoemd checkgesprek worden gevoerd. Er mogen dertig bezoekers tegelijk (exclusief personeel) binnen zijn, zolang zij 1,5 meter afstand houden. Voor twee mensen, of een huishouden met meer personen, is het toegestaan om dichter bij elkaar te zitten. Mensen buiten, bijvoorbeeld op het terras, worden niet meegerekend bij het maximum aantal van dertig, maar zijn wel verplicht aan een tafel te gaan zitten. Ook zij moeten afstand houden. (PAROOL)

  DOE ZELF EENS NORMAAL MAN!Zeggen

  ...
 2. Wordt het Amsterdam-Noord? Of toch Epe? Of Apeldoorn?

  Social

  Het begint zo langzamerhand een flink spektakel te worden, de strijd om De Verschroeide Motorkap, de prijs voor de Autobrandhoofstad van Nederland! Hier geen gedoe over wedstrijden zonder publiek, u kijkt gewoon af en toe op internet om te zien of er in uw plaats weer eens een auto heeft verloren van de lucifer. Knappe koploper van 2020: AMSTERDAM! Terwijl Femke Halsema zich heel druk maakt om toeristen en kotsende Italianen - die er momenteel toch niet zijn - brandde in Amsterdam-Noord voor de zeventiende keer in 2020 een auto uit. En wel een Toyota Prius, dat zijn dubbele punten voor de pyromaan, wegens een wagen voor totale winnaars. AT5 is maar gestopt met de berichtgeving want het is niet meer bij te houden.

  Een van de dappere achtervolgers van Amsterdam, het vurige Epe op de Veluwe, slaat een inhaalslag: vijf autobranden in twee weken! Heel erg knap Epe, ga zo door. Ook in de top van het klassement: Alkmaar, met in een week tijd twee autobranden in dezelfde straat. En als ze in Alkmaar toevallig

  ...
 3. Nog even over die EU cadeaubon van 500 miljard + een """lening""" van 250 miljard voor het zuiden genaamd "Next Generation EU".

  We raamden eerder al dat het door Merkel en Macron voorgestelde wederopnbouwfonds van 500 miljard euro Nederland netto zo'n 23,5 miljard euro zou kosten. Dat was gebaseerd op de vorige ESM-verdeelsleutel, maar nu komt de EU zelf met een raming voor de 500 miljard aan giften 'van' de Europese Commissie (PDF, blz 51). Op basis van die sleutel maakte econoom Silvia Merler de bovenstaande berekening. En Nederland staat weer eens trots en fier op 3 van de top 3 nettobetalers. 

  En we willen niet bijdehand doen, maar PER CAPITA betalen we bijna twee keer zoveel als de Fransen en 121 euro meer dan de Duitsers. Zeg, waarom liquideren die kut-Alpenturken niet gewoon een deel van hun 2,451.8 metrische ton aan goudreserves, het is immers de OP TWEE NA GROOTSTE GOUDRESERVE TER WERELD. Wopkes CDA lijkt ook een beetje

  ...
 4. Nou ja die kop zegt het al en de tweet van Martin Bosma bevestigt het, dus dan rest ons nog maar 1 vraag:

  Social

  Welke NPO wisselbokaal win je als je Lesbisch Kwartet hebt, de Ivoren Schaar of zo?

 5. Het is iemand gelukt om z'n geld terug te krijgen

  Vouchergate, het is nog niet voorbij gevlogen. Onder druk van GeenStijl, de Consumentenbond en Brussel (in die volgorde, ja) ging vvd-minister Corendon van Nieuwenhuizen toch ineens de wet weer handhaven tegen luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, die hun klanten met tegoedbonnen het bos in sturen na het annuleren van een vlucht. Behalve dat de stervende zwaan zich nog steeds niet aan de wet houdt. Deze week wist KLM nog een extra schepje schoffering op die schending van het consumentenrecht te gooien, door een zogenaamde "topman" een bonus van acht ton uit te keren voor bewezen diensten over 2019. Opgehoest door klanten die wel hebben betaald, maar niet konden vliegen. MAAR ER IS HOOP. Op internet is een man opgedoken DIE ZIJN GELD TERUG HEEFT GEKREGEN. Hoe? Dreigen met storneren bij zijn creditcardbedrijf, en KLM helemaal kapotmailen tot aan eindbaas Pieter Elbers aan toe. Dus je

  ...
 6. Vrouw wordt nieuwe coronadeskundige in GSTV Coronacafe

  "Nee, het coronavirus is niet 'zomaar een griepje'. Het gevaar is vooral dat de druk op de gezondheidszorg te groot wordt", pinde Anna Dijkman op 11 maart bovenaan haar Twitterpagina. U kent Anna (wij mogen Anna zeggen) misschien nog als hoofdredactrice van ons in het Mediasterfhuis ter ziele gegane beursblog DasKapital (RIP), maar tegenwoordig is ze (behalve vliegende keep op allerhande statistiek-gebied) de primaire Corona-Correspondent van Het Financieele Dagblad, de courant met die sjieke dubbele e in de naam omdat diakritische stippen zich zo lastig laten loodletteren. We zijn inmiddels anderhalve meter tweeënhalve maand verder en dat corona niet 'zomaar een griepje' was, is wel duidelijk. Maar de druk op de gezondheidszorg is inmiddels een heel stuk minder geworden, en heeft - gelukkig - nooit de landelijke kritieke grens bereikt. Tijd om de eeuwige herhaalvraag "Hoe nu verder?" aan haar te stellen. Gaan we aan de lijn van De Hond, blijven we ons richten op het RIVM, gaat de GGD ons echt massaal testen vanaf 1 juno, kan Anna misschien even womansplainen hoe Tom het beste kan manspreaden op het terras maandag, en is het veilig om een broodje filet americain te

  ...
 7. Dochters houd uw vaders van 63 binnen!

  Het Hof vraagt uw aandacht voor het volgende. De psychisch gestoorde en volgens observatie van het Pieter Baan Centrum ook écht psychisch gestoorde moordpool Matheus D. is weer op vrije voeten. Matheus was samen met zijn wodkagabber Grzegoz Z. betrokken bij de gruwelijke moord op Peter Hovens (63), die met tientallen steek- en snijwonden, botbreuken en verminkingen in zijn gezicht om het leven kwam. Volgens advocaat Ton van den Biezenbos had Matheus helemaal niks te maken met de afslachting van Peter want 'hij stond erbij en keek ernaar'. Zijn voorlopige hechtenis is opgeheven en Matheus peert 'm natuurlijk naar Polen, maar dan weet u het vast, dat u geen zak aan hem hebt als een andere gestoorde gek u hoofd kapot staat te snijden.

 8. Vetcoole schuifkaartjes van Nederland op nieuwe klimaatmap

  Kijk. Dit land is ons land, over dertig jaar. Vul uw postcode in op deze gloedjenieuwe ESRI KLIMAATMAP, en u kunt nu al zien wat voor weer het wordt in 2050. We krijgen veel meer regen, veel meer natte voeten, nog veel meer neerslagtekort ooit, en schitterende lange zomers, met wel plus ACHTTIEN DAGEN met 30 graden voor Limburg. En dat allemaal met dank aan de biomassamoord-centrales van GroenLinks. Jesse bedankt! We beginnen een wijngaard of drie. Chateau Stijlleaus, voor al uw opdrinkwijntjes.

  We kunnen ieder moment in de fik vliegen!

  Droogtekaart via RTLNieuws, met een 14-daagse pluim voor de URL Brand! Droogte! Natuur! Regen! Neerslag! Water! Natuurbrand! Record!

 9. Ja dit gebeurt dus iets te vaak in het beste land ter wereld.

  Video

  In de bovenstaande video te Minneapolis wordt George Floyd (46) gedood door Derek Chauvins politie-knie 7 minuten lang in z'n nek, terwijl drie andere agenten toekeken. Hier de arrestatie vanuit een andere hoek. Floyd werkte als beveiliger en was geliefd door zijn werkgever en omgeving, een "gentle giant". Bovenstaande arrestatie werd verricht nadat de politie reageerde op een melding van "forgery in progress". Floyd zou bij een lokale deli geprobeerd hebben af te rekenen met een nep $20-biljet. De politie trof Floyd in zijn auto aan en schrijft in een statement dat hij "Appeared to be under the influence, (...) after he got out, he physically resisted officers". Op twee langere videos van bewakingscamera's echter — waarin deze het eerst contact lijkt te tonen, en deze de verplaatsing naar de achterkant van de politiejeep — lijkt van "resisting

  ...
 10. Maar wie is die 'goede vervanger'?

  A)Johan Remkes want het is altijd Johan Remkes
  B) Frits Huffnagel, heeft trouwens ook verstand van casino's
  C)Robin Linschoten, had nog tijd over
  D) Ivo Opstelten, (reden: vergeten, red.)
  E)Gordon, schijnt over onvermoed talent te beschikken
  F) Stef Blok (oh nee die is al minister, red.)
  G) Wybren van Haga, durft over partijgrenzen heen te stappen
  H) een Vrouw
  I) Iemand anders, namelijk...

  UPDATE:Het goede antwoord is H

 11. Laten we het maar gewoon een aanslag noemen

  Als het over dierenactivisten gaat moet je altijd opletten met wat je zegt en schrijft, want voor je het weet lig je uit te bloeden op het mediapark en dan zijn er nadien altijd wel mensen die vinden dat je het er zelf naar gemaakt hebt. Zo werkt dat namelijk, in Nederland. Maar bij eendenslachterij Tomassen heeft een stel van die laffe herders de boel in de hens gezet - vijf vrachtwagens zijn afgefikt - en volgens de directeur is 'in de fabriek nog een benzinebom neergezet, die niet is afgegaan'. Het toont maar weer eens dat er een heleboel psychisch gestoorde kwartjes rondlopen op de aardkloot, seksloze knuppeltjes die mensenlevens op het spel zetten omdat ze te achterlijk zijn het spel via debat en op democratische wijze te winnen. En dan zegttotale eendenlul Erwin Vermeulen van Animal Rights: "Al vinden wij het niet erg als een bedrijf zoals dit in vlammen opgaat. Zolang er geen slachtoffers vallen." Nee pik. Je zet geen zendmasten in de fik. Je zet geen moskeeën in de fik. Je zet geen auto's in de fik. Je zet geen bedrijven van anderen in de fik. FOEI.

  Haha, sukkel zet zichzelf in de fik

  Social

 12. Economie ligt op de IC, maar moeten we hydroxychloroquine toedienen of niet?

  GroenLinks is voor steun maar alleen aan bedrijven die met de trein op vakantie gaan. D66 is voor steun maar alleen aan bedrijven waar een vrouw de baas is. De PVV is voor steun maar alleen aan bedrijven die teruggaan naar hun eigen land. De PvdA is voor steun maar alleen aan bedrijven die niks zeggen over wat Asscher allemaal wist over de toeslagenaffaire. 50PLUS is voor steun maar alleen aan bedrijven die aangifte doen tegen hun eigen personeel en die aangifte dan weer intrekken. De ChristenUnie is voor steun maar alleen aan bedrijven die keer op keer heel erg zwaarmoedig hun eigen principes overboord zetten omdat het pluche nou eenmaal zo lekker plakt. De vvd is voor steun maar alleen aan bedrijven die opeens heel erg de wind mee hebben zonder daar zelf iets voor te doen. Het CDA is voor steun maar alleen aan bedrijven die hele dure schoenen verkopen die nergens op worden getest. DENK is voor steun maar alleen aan bedrijven van boefjes. Wybren van Haga is voor steun maar alleen aan bedrijven die lid zijn van een ander bedrijf. De Partij voor de Dieren is voor steun maar alleen aan bedrijven die niet een nertsfokkerij zijn. De SP is voor steun maar alleen aan bedrijven die geen winst maken. De SGP is voor steun maar alleen aan bedrijven die op zondag dicht zijn. FvD is voor steun maar alleen aan bedrijven die levensgevaarlijke medicijnen voorschrijven op basis van kwakzalverij. De Partij voor de Toekomst is voor steun maar alleen aan bedrijven die geld afpakken van jongeren en dat aan ouderen geven. En oh ja. De ontslagboete ...

 13. En we hadden vandaag nog wel geen zin in Diks van GroenLinks

  Wachtgeldgraaivogel Isabelle Diks (bij iedereen en z'n hond bekend van het graaien van wachtgeld alsook het sjoemelen met verblijfskostenvergoeding) heeft een re-ge-ling getroffen met de gemeente Leeuwarden over de terugbetaling van een stapel wachtgeld. Om hoeveel wachtgeld het precies gaat, wil haar woordvoerder (zelf durft ze namelijk niet voor de camera) niet zeggen. Het wachtgeld kreeg ze op haar bankrekening gestort omdat ze de 115.000 euro die ze ontving als lid van de Tweede Kamer bestempelde als onvoldoende - als Kamerlid (van GroenLinks) ontwikkel je nou eenmaal een bepaald bestedingspatroon. Wat je kennelijk níet ontwikkelt als je jaarlijks een enorme berg geld ontvangt, is een spaarrekening. "Er zijn afspraken gemaakt over terugbetaling van het wachtgeld en daaraan wordt uitvoering gegeven", zegt de woordvoerder, in een poging de put te dempen voordat het kalf helemaal verzopen is. Nou, de sympathy vote zal mevrouw Diks in ieder geval niet meer krijgen. Heel veel plezier in Groningen, Diks, de inwoners aldaar zitten heel erg op je

  ...
 14. NSB-praktijken in lieve stad & GroenLinks-bolwerk Amsterdam

  Twee maanden thuisblijven en het slechtste komt in de mensen boven, in waanzinnig gaaf land Nederland. Mensen verraden elkaar. In Amsterdam verraden zelfs buren elkaar. En dan krijg je nog geeneens 7,50 bonus van De Stopera voor het aangeven van subversief tuigh dat er maar op los feest, terwijl jij bibberend van angst naar 'Frontberichten' op de NPO kijkt. Het Nieuwe Normaal van Mark Rutte en Rob Jetten is een zieke natie vol sneue zielepoten. In zo'n land willen wij niet wonen. Ga ondergronds en/of ga bij Het Verzet tegen het Nieuwe Normaal, en vecht boetes aan. BETAAL NIET EN MAAK BEZWAAR. Alleen samen verslaan wij de vvd en de veiligheidsregio.

 15. Eindelijk een demonstratieplek zonder 5Gekkies, waar je onopvallend naast een Jensenkijker kan staan zonder dat het op je afgeeft.

  Video

  Het vorige week door Maurice de Hond ingezaaide Malieveldje SmartExit.nu is het aantal handtekeningen gepasseerd dat nodig is voor een burgerinitiatief. Meer dan 40.000 mensen tekenden zijn oproep tégen de idioterie van de anderhalvemeter-wurgslang om de nek van Nederland. Sommigen lachen Maurice en zijn aerosols al de hele lockdown uit, maar in tegenstelling tot Jaap en Zijn Mensen komt Maurice ons met de dag oprechter over. Bovendien is De Hond ongepolitiseerd, in tegenstelling tot Jaap van Dissel (of dacht u echt dat Mark alles doet wat Jaap zegt, zonder dat vvd-voorlichter Kees Berghuis eerst aan Jaap vertelt wat hij überhaupt mág zeggen?). Desondanks krijgen we dagelijks updates van Jaap, en wordt Maurice van JijBuis gecensureerd. Je hoeft Maurice niet te geloven, en Jaap wel, of andersom, maar wat wij zien, is een statisticus geograaf die nuchter en ongebonden zijn eigen onderzoek doet en (in tegenstelling tot Mark & zijn OMT) de weg naar de Wob niet heeft afgegrendeld om de burger weg te houden bij onderzoeken en besluitvorming waar het beleid op gebaseerd is. Enerzijds peilt de vvd 40-45 zetels. Anderzijds kun je bij 's lands opperpeiler tekenen tegen het Tijdelijke Absurde Abnormaal. Kies maar.
  Update: Nog meer Maurice. "...

 16. Mooiste vrouw van Nederland

  Eigenlijk hadden wij vanavond op een FHM-feestje moeten zijn. Samen met 500 skimpy dressed damesmeisjes van de jaarlijkse FHM500, 500 consumptiebonnen en 500 bierrr. Die FHM ranking is zeg maar een soort Quote-lijst (maar dan zonder dat er ingebroken wordt door crimineel tuigh dat door Sander S. (NPO) geïnstrueerd wordt hardwerkende ondernemers te beroven). MAAR HELAAS KERONAPINDAKAAS, geen FHM-feest. Daarom maar in een kooi op anderhalve meter in het CoronaCafe, ons ex-Mediahuis-collegaatje Sylvana IJsselmuiden (Leeuwarden, 1994.) De allermooiste van Nederland, en dat vinden wij verder prima. Dat je vernoemd bent naar de Stomste Vrouw van Nederland, en als achternaam de Stomste Plaats van Nederland hebt, daar kan dat meisje verder ook niks aan doen. DE LIJST.

  Top-10 van de FHM500
  1. Sylvana IJsselmuiden ("mensen zien mij als een sekssymbool")
  2. Romee Strijd (vriendin van de show)
  3. Yolanthe Cabau ((bips)
  4. Romy Monteiro  (wie?)
  5. Katja Schuurman (dor hout) 
  6. Doutzen Kroes (Hunkemöller, ...

 17. Driewerf hoezee voor de privatisering van de ruimte.

  Video

  De voorpret met de mannen, hun pakken, helmen en capsules hebben we eergisteren gehad, dus nu eindelijk tijd voor #LaunchAmerica. Amerikaanse astronauten in volledig herbruikbare Amerikaanse hardware naar het Amerikaanse ISS in de Amerikaanse ruimte. De wereld zoals-ie ooit bedoeld was. En dan binnenkort ook nog Trumps Space Marines er achteraan godverdomme wat is winnen vermoeiend. 

  We houden wel nog even een slag om de arm, want de meest recente weersvoorspellingen geven een lage 50% GO. Maar de daadwerkelijke lift offstaat in principe gepland om 22:33 Nederlandse tijd. Het is een beetje onduidelijk hoe laat de makkers precies aan boord gaan. De NASA live show start in ieder geval om 18:15 Nederlandse tijd. Zo'n 23 minuten na de lancering, om 22:56, is de Falcon 9 + crew ook vanuit Nederland te zien, check draadje hier. En hou ook Elons twitter even in de gaten, gewoon voor de lol. En Galactic Emperor Trump is er zelf

  ...
 18. Hopelijk wel 35 uur leerstraf IN DE DARKROOM

  Video

  Is dit OM ons OM nog wel. De lont in het kruitvat van de recente explosie aan homohaat in Amsterdam-Oost, bovenstaande mijnheer van Grunbergse komaf, zeg maar de original gangstervan het hoofdstedelijke anti-homogeweld (* & *) gepleegd door 'jongeren met een Marokkaanse achtergrond' (© Ellie Lust), heeft als eis voor zijn kleine pik een LEERSTRAF gekregen. Zo de Koran "jongeren" leert dat homoseksualiteit hartstikke vies is, zo Nederland de "jongeren" ervan poogt te overtuigen dat homoseksualiteit helemaal niet hartstikke vies is. Middels een heuse leernichtenstraf. "Een leerstraf is een training die de jongere helpt om zijn gedrag te veranderen, zodat hij niet opnieuw in de problemen komt." Nou, in casu waren het toch vooral de homoseksuele voorbijgangers die in de problemen kwamen. Enfin, leerstraffen hebben supercoole namen, zoals TACt, Tools4U en So-Cool, dus nu gaan we zien wie meer invloed heeft op zo'n joch. Koran, Allah, cultuur, foute vrienden, patriarchale gebruiken en gebrekkige opvoeding. Of Tools4U.

  ...

 19. Veulen dood, iedereen wijst naar wolf

  Even serieus nou. In het Brabantse Haarsteeg is een lief veulen opgebikt. De naam van het veulentje was Olav (zoals Olaf Stuger van de PVV, maar dan met een v in plaats van een f) en het was een veulentje van vlees en bloed. Nu is er alleen nog maar een voorpootbeen over (na de klik), en de rest is foetsie. We kunnen inmiddels wel stellen dat die Brabantse wolf een vuige dierenbeul is. Zestig schapen omgelegd en nu zogenaamd een minipaard verslonden, met huid en haar. Maar sinds wanneer vreet een wolf een compleet paard op. Met schedel en al. Wolvenmeneer Glenn Lelieveld callt bullshit: "Het is complete onzin om te zeggen dat dit door een wolf is gedaan." Maar als het geen wolf was. Wat was het dan wel? De werkgroep Hyena's in Nederland is niet bereikbaar voor commentaar. Kan Mieke nog veilig paardrijden in het bos? Of is het gewoon een kudde tijgers? En wat is de rol van het moederpaard? Wij zijn even Sharktopus vs. Whalewolf kijken, om een daderprofiel te schetsen.

  ...

 20. Hebt u even? Duurt niet lang.

  Video

  Rechtstreeks naar de ministeriële doorstep nu voor een ingelast soort van mini-persco, waarin de Minister-President ons de laatste stand van zaken gaat mededelen. Mogen we weer met verkansie naar het buitenland? Nee. Mogen we weer naar de sauna om naar de buurvrouw/man te gluren? Nee. Mogen we weer naar de sportschool om buikvet weg te trainen en weerstand op te bouwen tegen de corona? Nee. Mogen de terrassen morgen al open? Nee. Is ons geld weg naar het Zuiden? Nee, eh ja, sorry. [RTL Back-up STREAM]
  Update1: Sportscholen en sauna's mogen vanaf 1 juli al open. Casino's ook.
  Update2: Bent u niet gebonden aan sgoolvakantie? Ga dan later naar de stacaravan.

 21. Vrouwen zijn de baas

  Video

  Wat zijn vrouwen toch geweldig. Met hun vrouwenlichamen, hun vrouwenhersenen, hun vrouwenkarakters en al hun andere vrouweneigenschappen. Mannen zijn ook best okee, maar die halen het niet bij vrouwen, als we eerlijk zijn. Goed nieuws dus dat je als man bij D66 niet meer hoeft te proberen lijsttrekker (en dus waarschijnlijk de nieuwe premier van Nederland) te worden, tenminste als het aan 13 vrouwen ligt. Jammer voor Jan Paternotte (man), Maarten Groothuizen (ook man) en Wouter Koolmees (ook nog man) maar zij worden dus NIET de nieuwe premier van ons land. Maar wie dan wel???

 22. Wat is het toch ook een superlul

  Social

  Er is als veel gezegd en geschreven over de in drek gekookte platitudes over normen en waarden die Frans Timmermans uitkotst over de planeet maar wat is DIT nou weer. "The recovery we propose will deliver the society that this and next generations need: clean, prosperous, resilient. Where nobody is left behind." Hier kan NIEMAND wat mee. Frans Timmermans is een aal die zes jaar geleden de aars van de Europese Commissie in is geglijmiddeld en sindsdien heeft hij geen andere mensen meer gezien dan de kontwormen van zijn eigen kliek. De Twitter-lsd van Frans Timmermans staat zó ver weg van normale burgers. Deze nietszeggende troep van beroepseurocraten is precies de reden waarom 'Nexit' nu alweer de hele dag trending topic is. BEDANKT FRANS, je hebt weer heel veel mensen heel erg verdrietig gemaakt.

 23. Grote voorjaarsschoonmaak bij YouTube zeker, of heeft iemand gewoon een fles met bleek op de server laten vallen?

  Video

  Vorige week embedden we een stukkie Weltschmerz met Maurice de Hond boven dit topic, waarin de oude peilmeester rustig en zonder radicaal gedachtengoed wat vraagtekens zet bij specifieke onderdelen van lockdown. Gisteren is die video ineens van YouTube geschrobd, derhalve hierboven de niet door rode overheden-pennen of vrij debat hatende internetreuzen te verwijderen GS-mirror. Werkelijk geen idee welke covid-regel Maurice in bovenstaande video heeft overtreden, maar hij is als lockdowncriticus wel vaker de gebeten Hond de laatste tijd. Het is zelfs tot in Amerika opgevallen dat Maurice the Dog aan de curb is gekicked, want zelfs Adam Curry had het erover in z'n laatste No Agenda (fragment na de breek). Diezelfde Curry viste een Brits overheidsdocument (pdf) op waarin het inzetten van media om mensen bang te maken openlijk wordt geadviseerd. Niet geheel toevallig zei Maurice in een eerder gesprek (ook na de breek) dat we "onnodig bang worden gemaakt". Als we afgaan op de MSM in de afgelopen maanden, zou het ons niet verbazen dat zo'n missiedocument ook in het Nederlands te verkrijgen is. Wegens censuur in de herhaling: tweemaal Maurice de Hond over wurgslang van anderhalve meter om de nek van Nederland. Je hoeft het allemaal niet te geloven. Maar je moet het wel kunnen bekijken, bespreken en bevragen. Leuk voor op het terras in de bank.
  UPDATE: ...

 24. Big Tech novum!

  Kijk, het klopt niet altijd wat Trump zegt, maar het is wel waar want waarheid is ook maar een gevoel. Daar dacht @jack gister het zijne van en voorzag Trumps bovenstaande tweets van een "!Get the facts about mail-in" button die linkt naar het onderstaande 'event' waarin een heel scala aan blauwe vinkjes Trumps bewering weerlegt. Volgens de aangehaalde bronnen zoals CNN en de Washington Post zou er geen enkel bewijs zijn dat stemmen per post tot fraude leidt en slechts 0,00006% van de poststemmen zou frauduleus zijn. Aan de andere kant van de tribale scheidslijn worden hier vervolgens weer VRAAGTEKENS bij gesteld. 

  In Nevada zouden duizenden stembiljetten naar 'inactieve stemmers' gestuurd zijn, "fuelling concerns about the possibility of voter fraud and ballot harvesting." Trumps nieuwe ster PresSec Kayleigh McEnany lanceerde een draadje waarin o.a. ...

 25. Van: u. Voor: corona

  Gefeliciteerd belastingbetalers van Europa! U gaat de Europese Unie redden van de vreselijke corona ziekte economische schade. En het kost u slechts 750 miljard: 500 miljard daarvan is een gift, en de andere 250 miljard iets totaal anders, namelijk een lening die nooit wordt terugbetaald. Staat volgens Bloomberg allemaal in een voorstel dat vlogvrouwtje Von der Leyen zometeen aan het Europees Parlement (of wat daarvoor doorgaat) en de Europese pers (of wat daarvoor doorgaat) gaat presenteren (LIVEBLOG). En het leuke is: als Nederland en de andere drie van de vrekkige vier [verzoek: stop met zeuren over dit "frame" tot je zelf een beter alliteratie hebt bedacht, anti-EU-sneeuwvlokjes] hun hakken in het zand zetten, verzint de EU wel iets anders, zoals een nieuwe belastingen/of een ...