EditieNL

  1. Hij werd er wakker van. Zo hard was de knal die Loek in de nacht van vrijdag op zaterdag hoorde. Toen hij uit bed ging om te kijken wat er aan de hand was zag hij dat de hele motorkap van zijn auto eraf lag. "Ik ben enorm geschrokken."
  2. Het lijkt erop dat we dit jaar met kerst een kalkoen op tafel zetten. Nu de horeca dicht is willen we thuis groots uitpakken en daarom wordt het grote zusje van de kip nu al volop besteld. Kalkoenfokker Geert Coolen heeft nu al een kwart meer kalkoenen verkocht ten opzichte van vorig jaar.
  3. De aanbiedingen vliegen je deze week om de oren. Aanstaande vrijdag is het Black Friday, de dag waarop winkels stunten met koopjes. Maar deze dag is inmiddels een periode van bijna twee weken geworden. Hoe weet je nu wanneer je de beste deal kunt krijgen?
  4. Je moet toch wat als horeca-ondernemer in coronatijd. De medewerkers van restaurant Smaak in het Brabantse Cuijk kwamen met een creatief idee: barbecue├źn bij klanten voor de deur. "Ik heb mijn aanhanger omgetoverd tot carbecue", zegt de mede-eigenaar van het restaurant.
  5. Onderzoekers hebben een medicijn gevonden dat coronapati├źnten sneller moet laten herstellen. Het middel heet tocilizumab, een bijna onuitspreekbare naam. Dit medicijn past in een mooi rijtje ingewikkelde medicijnnamen. Waarom zijn deze namen zo ingewikkeld?
  6. De herder van schaapskudde Exloo is diep geschokt. Afgelopen weekend is een schaap van zijn kudde op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Het dier is met meerdere messteken verminkt.