EditieNL

  1. Stel je voor, je moet een lijst maken van alle mensen die je ooit hebt ontmoet. Hoe lang zou die lijst dan zijn? Lisa Huissoon (24) kwam tot 2.131. Ze heeft alle namen gebundeld in een boek: 'Alle mensen die ik ken'.
  2. In het centrum van Eindhoven deed een wandelaar maandagochtend een opmerkelijke vondst. Tussen de bosjes vond hij iets wat leek op een lichaam. Het was ingepakt in een wit doek met touwen eromheen en zat onder de rode vlekken.
  3. Veel Nederlanders die zijn genezen van Covid-19 kampen nog steeds met gezondheidsklachten. Zo ook de 37-jarige Iris. In maart had ze corona, maar nog steeds is het slecht gesteld met haar sportconditie.
  4. De minimumleeftijd waarop mensen een cosmetische ingreep mogen laten doen, moet worden verhoogd van 18 naar 21 jaar. Daarvoor heeft het CDA een initiatiefnota ingediend. Volgens de partij overzien jongeren van 18 jaar de consequenties van zo'n ingreep helemaal niet.
  5. Verstopt in het keukenkastje, langs de muren of in de schuur. Overal in en om het huis kan je spinnen tegenkomen. Maar waar je de afgelopen twintig jaar vooral kleinere soorten tegenkwam, kan je door het warmere weer ook steeds vaker grote, exotische exemplaren zien. Dat vertelt spinnenexpert Sjef van Overdijk.
  6. Een bijzondere vondst in de Amsterdamse grachten. Het Team Onderwaterzoekingen was op zoek naar een vuurwapen, maar vond twee ringen samen aan een slotje. Over de betekenis tasten ze in het duister.