EditieNL

  1. Het coronavirus houdt de hele wereld in z’n greep, maar wat als je hotel ineens dezelfde naam heeft als dat gevreesde virus? Dan wordt het een soort selfie-hotspot, merken ze bij het Corona Boutique Hotel in Den Haag.
  2. Klanten mogen producten die ze willen terugsturen naar webwinkels vaak houden, en krijgen dan ook nog eens hun geld terug. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieel Dagblad. Waarom doen webwinkels dit?
  3. We pendelen ons suf. Mensen in Nederland wonen volgens onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) namelijk steeds verder van hun werk. Frans Geurts weet daar alles van. Hij is dagelijks vier tot vijf uur kwijt aan reistijd van huis naar zijn werk.
  4. Heeft imam Suhayb Salam gisteren gelogen terwijl hij onder ede stond? De Kamercommissie die hem ondervroeg over ongewenste financiering van moskeeën, onderzoekt of er sprake is geweest van meineed. Als dat zo is, is dat een enorm pittig misdrijf, zegt hoogleraar Henny Sackers.
  5. Het zijn spannende tijden in DierenPark Amersfoort: elk moment kan er een olifantje geboren worden. Daarom logeren verzorgers om beurten in het olifantenverblijf.
  6. Astrologie leeft onder jongeren. Er zijn tal van Instagramaccounts, apps en podcasts over het onderwerp, dat draait om de bewegingen van de zon, maan en planeten en welke invloed die op ons hebben. Waarom is dit onder jongeren zo populair?