EditieNL

  1. Bramen plukken langs de slootkant of oesters rapen aan zee. Het lijkt onschuldig, maar dat is niet altijd zo. Wildplukken kan je namelijk een flinke boete opleveren. Zo werd een man uit Terschelling afgelopen maandag veroordeeld tot een boete van 2000 euro omdat hij oesters raapte zonder vergunning.
  2. Op vakantie gaan zal er dit jaar heel anders uitzien, en daarom moeten reizigers zich goed voorbereiden als zij naar het buitenland gaan, zegt alarmcentrale Eurocross Assistance.
  3. De felrode Ferrari Mondial die vorige week uit het IJ in Amsterdam werd opgevist, wordt mogelijk een kunstwerk. De bolide die 26 jaar geleden als gestolen werd opgegeven kwam onder veel belangstelling boven water.
  4. Door corona moeten conducteurs van de NS verplicht gezichtsbescherming dragen. En probeer dan net voor de deuren dichtgaan nog maar eens op je fluitje te blazen. "Erg onhandig", volgens de spoorwegmaatschappij.
  5. Monumentale bomen moeten in ons land nog te vaak wijken voor bijvoorbeeld een snelweg of nieuwbouw. In Brabant is daarom het project 'Monumentale Bomen van de Toekomst' gestart. Nieuwe bomen worden geplant die zeker meer dan 100 jaar moeten blijven staan. Het doel is om de kap van andere bomen te compenseren.
  6. Slachtoffers en advocaten zijn boos over de strenge navolging en de willekeur van de coronamaatregelen in de rechtbank. Met name het aantal bezoekers is een gevoelig punt. Bij zedenzaken kan het pijnlijk zijn als familie en vrienden niet bij een zitting aanwezig kunnen zijn. Editie NL sprak met Eva. Zij is slachtoffer van een zedenzaak en mag, naast haar advocaat, maar twee familieleden meenemen naar de rechtszaak.