EditieNL

  1. Het lukt nog niet om het coronavirus onder controle te krijgen. Daarom komt het Veiligheidsberaad morgen weer bijeen om te spreken over nieuwe maatregelen. Niet alleen een avondklok wordt overwogen, maar er klinken ook geluiden over een geheel visiteverbod.
  2. Agenten in het Gelderse Bennekom kregen zaterdagavond de melding dat er een zak potgrond door een slaapkamerraam naar binnen was gegooid. Alleen al de melding deed de agenten verbazen. "En het was nog echt ook."
  3. Duuk Roodbol uit Gouda heeft een missie: zoveel mogelijk jongeren motiveren om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De 19-jarige student moleculaire levenswetenschappen heeft vrijdag zijn eigen kledinglijn gelanceerd: VaccYou!
  4. Afvallen staat bij veel mensen hoog op het lijstje met goede voornemens. Dat kun je volgens de Consumentenbond echter maar beter doen zonder maaltijdvervangers. Uit onderzoek blijkt dat die te weinig eiwit en te veel suikers bevatten.
  5. Kinderen uit groep acht moeten nu kiezen naar welke middelbare school ze gaan. En omdat door corona een gewone open dag er niet inzit moeten ze hun keuze baseren op introductiefilmpjes en online proeflessen. Geeft dat wel een goed beeld van de school?
  6. Dieren zorgen regelmatig voor gevaarlijke of onhandige situaties op de weg. Soms is het een verdwaalde zwaan, een andere keer een loslopende hond. De Politie Oosterscheldebekken kreeg zondag een melding binnen van een agressieve en opstandige zeehond op de weg.