EditieNL

  1. Het KNMI wil in de nabije toekomst op lokaal niveau code rood gaan inzetten bij zeer slecht weer. Dit kan momenteel alleen op landelijk of provinciaal niveau, maar dat is volgens het weerinstituut niet specifiek genoeg. Hoe ingewikkeld is het om lokaal het weer te voorspellen?
  2. Slimme apparaten om je slaap te meten zijn razend populair. Behalve de smartwatches die je 's nachts om je arm houdt is er nu ook een apparaat dat niet mee in bed hoeft: de Google Nest Hub. Deze meet je slaap vanaf het nachtkastje via slimme sensoren. Maar zijn dit soort slaaptrackers betrouwbaar?
  3. Een avocado die vanbinnen helemaal bruin is, of dat doosje aardbeien dat vol schimmel zit zodra het bij jou in de keuken staat. We gooien jaarlijks 2 miljard kilo voedsel weg voordat het op ons bord terecht komt. Een Enschedese uitvinding moet daar verandering in brengen.
  4. De 4-jarige Noah uit New York had zin in een ijsje. In plaats van er eentje te vragen aan zijn moeder, besloot hij zelf te gaan shoppen met haar account op Amazon. Het resultaat: een rekening van 2150 euro.
  5. De beroepsorganisatie KNMT, een verzameling van orthodontisten, kaakchirurgen en tandartsen, roept iedereen die lange tijd is weggebleven bij de tandarts op om zich zo snel mogelijk te melden. Veel Nederlanders zijn tijdens de coronacrisis niet vaak genoeg gegaan en dat heeft de nodige gevolgen voor het gebit. "De coronakilo's vliegen eraan en daarmee neemt ook het aantal gaatjes toe."
  6. Nu er langzaam maar zeker een einde lijkt te komen aan de coronacrisis, begint de economie weer aan te trekken. Het aantal openstaande vacatures laat een stijgende lijn zien. In korte tijd zijn er zelfs zoveel vacatures bijgekomen dat flexwerkers bij uitzendbureau Wiertz Company binnen 24 uur twee banen kunnen krijgen. "Het tekort wordt steeds nijpender."
  7. Een kroket of frikandelbroodje eten in de kantine van de TU Delft zit er niet meer in. De kantine is namelijk volledig vegetarisch geworden. Is dit een positieve stap vooruit of moeten de studenten en medewerkers zelf kunnen kiezen of ze hun boterham wel of niet met ham beleggen?
  8. Politieagenten moesten even twee keer met hun ogen knipperen tijdens een controle langs de A6 bij Joure. Daar zagen zij in tegengestelde richting een boot op wielen over de snelweg rijden. "De bestuurder is hier letterlijk flink de boot mee ingegaan."
  9. Twee leden van de Groningse roeivereniging Gyas hebben afgelopen week duiven afgeschoten met een luchtbuks. Online circuleert een foto waarop zij trots poseren met hun buit. De politie is een onderzoek gestart.
  10. Of het nou gaat om woonlasten, het boeken van een hotelkamer of bij sportabonnementen. Alleenstaanden worden structureel gediscrimineerd en dat kost onnodig veel geld, vindt theatermaker én 'beroepssingle' Marjon Moed. Daarom dient ze een petitie in aan de bekendste single van ons land: Mark Rutte. Heeft ze een punt?