EditieNL

  1. Onlangs begon de 25-jarige Tamar uit Den Haag met het maken van zogenaamde 'fresh 48 shoots': foto's van baby's in de eerste 48 uur van hun leven. Maar door de corona-uitbraak ging dat niet meer. De fotograaf bedacht een oplossing.
  2. Daten is lastig in tijden van corona. Apps worden drukbezocht, maar afspreken zit er voorlopig niet in. Dat moet anders kunnen, dacht Leidenaar Burt van Dinter. Hij wil 28 dagen in quarantaine met zijn date. Alleen moet hij haar nog vinden.
  3. Door de coronacrisis mogen er nog maar maximaal dertig mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. Uitvaartverzorgers doen er daarom alles aan om ondanks alles voor een mooi afscheid te zorgen. Zoals een drive-through condoleance, waar nabestaanden vanuit de auto hun laatste eer kunnen bewijzen.
  4. Eén halen en twee betalen. Het is een actie van wijnhandel Haarlem &Wine. De tweede fles krijg je dus niet zelf mee, maar wordt geschonken aan zorgmedewerkers van het Spaarne Gasthuis.
  5. Mensen die hoesten of niezen vanwege astmaklachten of hooikoorts kunnen zich tegenwoordig bijna nergens meer normaal vertonen. Ze worden soms zelfs verzocht winkels te verlaten. Het overkwam Willeke Outshoven uit Woerden, die al vijftien jaar last heeft van chronische hoest. "De manager zei dat dat geblaf van mij in de winkel bij andere klanten alleen maar voor onrust zorgde."