EditieNL

  1. In de vlindertuin van het Rider Hoen Park in Hoensbroek is het gistermiddag fout gegaan met maaien. Van het bloemenveld met ingezaaide bloemen, planten en struiken is daardoor niets meer over. Het is een fout van de aannemer, aldus de gemeente Heerlen.
  2. Bijna alle kooitjes in het Vogelhospitaal Haarlem zitten vol. En zeker niet met alleen maar zieke of gewonde vogeltjes. De laatste tijd worden er veel pasgeboren diertjes binnengebracht die helemaal niks mankeren.
  3. De bastaardsatijnrups rukt op langs de Nederlandse kust. De brandharen van het diertje kunnen jeuk en huidirritatie veroorzaken. Is dit de opvolger van de eikenprocessierups?
  4. Veel jongeren hebben liever seks met iemand die niet rookt, dan met een roker. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ook hebben veel tieners liever verkering met iemand die niet rookt, dan met iemand die rookt.
  5. Angelique Huntink (41) uit Montfoort wist niet wat ze zag toen ze afgelopen dinsdag haar post opende. Er zat een kerstkaart bij. Die in 2005 is verstuurd.